Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Кастомізація головної сторінки вашого інтернет-магазину


Кастомізація головної сторінки вашого інтернет-магазину
5 хв

Опис курсу
Транскрипція

З цього відео ви дізнаєтесь:

  • Як використовувати розділи теми для створення динамічних макетів.
  • Як створити сильну домашню сторінку, яка відображатиме ваш бренд.
  • Важливість альтернативного тексту зображень.

Привіт, я Саманта. Я власник малого бізнесу і працюю тут, у Shopify.

Настав час налаштувати головну сторінку нашого інтернет-магазину. Головна сторінка вашого веб-сайту призначена для того, щоб представляти ваш бренд і ваші продукти вашим майбутнім клієнтам. Важливо ділитися інформацією про свій бренд і про те, чому ваш продукт може вирішити проблему потенційного клієнта.

Давайте почнемо з верхньої частини секцій і рухатимемося вниз. Перша секція – це заголовок. Натисніть "Заголовок". Почнемо із завантаження нашого логотипу. Важливо додати Alt-текст для ваших зображень на вашому веб-сайті, щоб користувачі з вадами зору могли зрозуміти, що містять зображення. Це також дозволяє Google розуміти вміст зображень, що необхідно для пошукової оптимізації.

Тема Brooklyn також дозволяє додати додатковий логотип, який буде відображено лише на головній сторінці. Ви можете змінити ширину свого логотипу, якщо хочете, і його висота автоматично відрегулюється. Так ви можете зберегти співвідношення сторін.

Далі йде "Тип пошуку". Я не збираюся це міняти.

Далі йде опція "Меню". Я вже налаштувала своє головне меню з найбільш важливими посиланнями для мого магазину, так що я задоволена ним. Якщо ви ще не налаштували своє меню, ви можете натиснути "Редагувати меню", щоб повернутися до свого кабінету адміністрування Shopify і створити нове меню.

"Додаткове сайдбар-меню" – це додаткові посилання, які будуть показані в мобільній навігації. Рекомендується додати сюди меню з футера, щоб вашим клієнтам, коли вони переглядають сайт з телефону, не доводилося прокручувати сторінку вниз до футера.

Банер анонсів – це банер, який відображається у верхній частині мого екрана. Ви можете повністю прибрати його або використовувати для показу повідомлень своїм клієнтам. Я хотіла б запропонувати 10-відсоткову знижку для нових клієнтів, тому я напишу про це тут. Я продовжу і додам: "Отримайте 10-відсоткову знижку на покупку, використовуючи промокод ONE-TEN". Також, я зв'яжу це повідомлення посиланням зі своєю сторінкою продуктів. Я також можу змінити колір цього банеру, щоб він більше відповідав дизайну мого сайту.

Наступний розділ – "Слайд-шоу". Мені подобаються ці налаштування, тому я не збираюся нічого змінювати. Я хочу, щоб тут було велике зображення, але у мене є тільки одне, тому я збираюся видалити решту слайдів. Я збираюся вибрати слайд, що залишився, і додати зображення. Натисніть "Змінити", а потім додайте Alt-текст. Непрозорість фону контентної області гарантує, що текст поверх зображення можна буде добре читати. Налаштуйте непрозорість накладання, якщо контраст занадто низький.

Я дійсно хочу спонукати клієнтів здійснити покупку, тому в цьому розділі я розповім про свій найпопулярніший продукт. Щоб стимулювати покупки, я додам кнопку, яка веде на сторінку мого продукту. Я бачу, що колір моєї кнопки тут не той, який я встановила в загальних налаштуваннях теми. Це тому, що ця кнопка знаходиться поверх зображення, тому тема дає вам більше контролю над цією кнопкою. Це гарантує, що ви зможете вибрати той колір, який буде добре контрастувати із зображенням. Я задоволена цим.

Тепер я повернуся до Секцій. Далі слідує Секція форматованого тексту. Ця область дає мені можливість представити свій бренд та свою продукцію. Ви повинні прагнути використовувати тут чіткий та лаконічний текст. Опишіть переваги вашого продукту або послуги.

Наступна секція – Список колекцій. У мене є кілька продуктів і тільки одна колекція. На даний момент ця секція не зовсім підходить для мого магазину, тому я її видалю. Ви завжди можете створити нову секцію в майбутньому, натиснувши "Додати секцію".

Секція рекомендованої колекції дозволяє вам демонструвати свої бестселери або найпопулярніші продукти вашим потенційним клієнтам. Якщо у вас є лише одна колекція, вона буде відображатися тут за замовчуванням. Якщо у вас є кілька колекцій і ви хочете змінити відображувану за замовчуванням, натисніть "Змінити".

Тепер я натисну на секцію "Розсилка новин". Надання користувачам можливості підписатися на вашу розсилку новин – дійсно ефективний спосіб для подальшого маркетингу вашої клієнтської бази. Ми не будемо зараз фокусуватися на маркетингу електронною поштою, але в майбутньому у нас буде багато цікавого. А поки я збираюся відредагувати текст, щоб він більше підходив до мого бренду.

Повернемося до Секцій. Остання секція – це мій футер, який мені дуже подобається, тому я даю йому спокій.

Відмінно. Я дуже задоволена тим, як виглядає моя домашня сторінка.

На бічній панелі секцій ви можете додавати нові секції та змінювати їх порядок, клацаючи і перетягуючи їх, вхопившись за позначку шести маленьких крапок. Коли ви будете задоволені внесеними змінами, натисніть "Зберегти".

Тепер ви знаєте, як редагувати секції вашої теми та створювати власний веб-сайт без будь-яких технічних знань або навичок програмування.

Я рекомендую переглянути кожну сторінку вашого магазину, щоб переконатися, що ви задоволені її зовнішнім виглядом, перш ніж відкрити свій магазин.

Також рекомендується пройтись по сайту в мобільній версії, клацнувши значок телефону у верхній частині редактора перед запуском магазину.

Ваш магазин буде розвиватися зі зростанням вашого бізнесу. Якщо вам потрібна додаткова технічна підтримка, ви можете отримати доступ до додаткових ресурсів у довідковому центрі Shopify. Якщо у вас є конкретні питання, зверніться до нашої служби підтримки для індивідуальної підтримки.